CSI / Rusia

VIDEO. Mii de ruși au umplut Piața Roșie din Moscova pentru a sărbători anexarea regiunilor ucrainene. Fascistul Putin nu a fost prezent dar va ține un discurs televizat sâmbătă

Mii de oameni s-au înghesuit vineri, 29 septembrie, la intrările în Piața Roșie din Moscova, strângând în mâini bilete roșii pe care scrie „O țară, o familie, o Rusie”, un slogan despre care unele media ruse independente, precum Meduza.io, scriu că aminteşte de sloganul partidului nazist „Un popor, un imperiu, un conducător”, potrivit Sky News și Hotnews.

Codul QR asigură intrarea la ore eșalonate la concertul din această seară, care marchează aniversarea (din punct de vedere tehnic, 30 septembrie) a „anexării” revendicate de Vladimir Putin a patru regiuni ucrainene, al căror control deplin nu îl deținea atunci și nici acum.

UPDATE. Putin nu a fost prezent la manifestare, dar Kremlinul a anunțat că acesa va ține un discurs televizat sâmbătă pentru „a felicita națiunea”.

Dictatorul Putin a promulgat joi o lege prin care stabileşte ca data de 30 septembrie să fie marcată de acum oficial ca „Ziua reunificării” cu Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, cele patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei anexate de Rusia acum un an.

Acesta prezentase această iniţiativa în Dumă de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) după ce Moscova organizase primele alegeri în regiunile respective în conformitate cu legislaţia rusă la începutul lunii septembrie

Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin nu va urca pe scenă în această seară.

De asemenea, el va ține un discurs televizat sâmbătă pentru a felicita națiunea pentru această „reunificare”, așa cum o numește el. Ne așteptăm la un alt concert și sâmbătă seara.

Majoritatea oamenilor de aici au fost sfătuiți să vină de către companiile lor, susține Sky News.

Este o tradiție consacrată în Rusia, care datează din perioada sovietică, ca întreprinderile de stat să își aducă angajații cu autobuzul pentru marile evenimente patriotice.

Și, bineînțeles, scopul tuturor acestor acțiuni este reprezentat de imaginile care vor fi transmise în toată țara la televiziunea de stat.

Ruși fericiți și zâmbitori, fluturând steagul, sărbătorind o anexare care nu are nicio bază în dreptul internațional, de jure sau chiar de facto. Dar în acest tărâm al fumului și al oglinzilor, ce mai contează asta?

Coridor spre Ucraina

Data de 30 septembrie 2022 „a rămas în istorie” ca ziua aderării celor patru regiuni ucrainene la Federaţia Rusă, potrivit unei note explicative publicate joi de autorităţile ruse pe portalul de informaţii juridice al guvernului.

În opinia Kremlinului, aceste patru regiuni au revenit în componenţa Rusiei în virtutea „exprimării voinţei populare a milioane de oameni şi a exercitării dreptului lor inalienabil de a-şi decide statutul politic în mod liber şi fără ingerinţe externe”.

Putin a semnat în septembrie 2022 anexarea celor patru regiuni ucrainene în încercarea de a crea un coridor terestru cu peninsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014, pe care Kievul încearcă acum să o recucerească în cadrul unei ofensive începute în vară.

Rusia a inclus cele patru noi teritorii în Constituţie, dar, după mai bine de un an şi jumătate de lupte sângeroase, încă nu le controlează în totalitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *