Externe

VIDEO/ Militarii ruși au tras în ucrainenii care au ieșit să protesteze în Herson: Patru persoane, rănite

Miercuri, soldații ruși au tras în manifestanții pașnici care au ieșit în Herson să protesteze împotriva ocupației rusești. Potrivit presei ucrainene, patru persoane au fost rănite.

În imaginile apărute pe rețelele sociale, pot fi observați zeci de protestatari care au ieșit în fața sediului administrației locale, ocupat de forțele rusești. Aceștia poartă drapelul Ucrainei și scandează împotriva rușilor. La un moment, rușii încep să tragă spre ei și să îi atace cu gaze lacrimogene.

În alte imagini, persoanele rănite primesc îngrijiri medicale în stradă. Potrivit presei din Ucraina, cel puțin patru persoane au fost rănite.

Armata Rusiei a afirmat marţi seara că a făcut cuceriri teritoriale importante în estul şi sudul Ucrainei, printre care capturarea întregii regiuni Herson.

Însă, în pofida afirmaţiilor Moscovei, există informaţii contradictorii cu privire la controlul regiunii Herson.

Marţi mai devreme, comandantul militar ucrainean al regiunii a afirmat că linia de apărare se află în interiorul Hersonului şi că forţele ruse nu au reuşit să treacă de ea.

De asemnea, în zilele anterioare autoritățile ucrainene au declarat că rușii intenționează să organizeze un referendum în Herson pentru independența regiunii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *