Politică

VIDEO/ Minut de reculegere în memoria ostașilor căzuți pentru independența Republicii Moldova, ținut în Parlament. Astăzi, se împlinesc 30 de ani de la sfârșitul războiului

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au ținut un minut de reculegere în memoria ostașilor care au decedat în războiul pentru apărarea independenței. Astăzi, 21 iulie se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului de încetare a războiului moldo-rus din anul 1992, pentru a se pune capăt conflictului de pe Nistru. Această solicitare a ținerii unui minut de reculegere a parvenit de la deputatul PAS, Mihai Popșoi, transmite Realitatea.md.

„Cu regret, conflictul, dar și reglementarea acestuia încă durează, dar etapa fierbinte, vărsarea de sânge a durat acele câteva luni tragice din primăvară-vara anului 1992. Cu regret această rană sângerează în multe familii din Republica Moldova care și-au pierdut tații, frații, buneii. Astăzi, comemorăm acest sacrificiu al cetățenilor noștri și în același timp suntem cu mult mai sensibili față de calvarul vecinilor noștri ucraineni. Având această experiență tragică, avem toată determinarea să continuăm dialogul pașnic pentru reglementarea politică sustenabilă a conflictului transnistrean. Chem plenul Parlamentului să ținem un minut de reculegere pentru sacrificiul eroilor noștri din primăvara- vara anului 1992”, a declarat Popșoi.

Vă amintim că, Acordul a fost semnat de președintele Rusiei, Boris Elţîn şi președintele Republicii Molodva, Mircea Snegur la data de 21 iulie anul 1992, după lupte sângeroase în război, care a început la 2 martie 1992.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *