Actualitate

VIDEO/ Moldovenii, speriați de apariția unui soi de insecte. ANSA și Institutul de Zoologie urmează să determine specia și gradul de pericol asupra sănătății oamenilor

În ultimele zile, moldovenii au semnalat apariția unui soi de insecte, care par să le provoace anxietate. Unii internauți chiar au distribuit pe rețelele de socializare imagini video cu insectele de mici dimensiuni, despre care spun că sunt neobișnuit de multe și pot fi văzute atât pe pereți, mobilă, cât și pe haine. În acest context, Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, a anunțat că s-a autosesizat și că a expediat demersuri către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei, cu solicitarea de a determina specia insectelor și gradul de pericol asupra sănătății oamenilor, scrie Replicamedia.md.

„Invazie de Tigrul Platanului”, insectă din America de Nord care atacă frasinul și platanul. Mușcă și omul, dar nu este periculoasă”, a scris un utilizator de TikTok.

„Tigrii Platanului, insectele care au ajuns din greșeală în Republica Moldova, ne înțeapă pentru că ne confundă cu frunzele de copaci”, a scris un alt internaut.

Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” vine cu precizări, în contextul apariției pe teritoriul municipiului a unor insecte necunoscute, de dimensiuni mici, care provoacă incomodități cetățenilor.

„Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi s-a autosesizat asupra acestui subiect și a expediat demersuri către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei, pentru a determina specia, aria de răspândire, pericolul asupra sănătății populației și metodele de combatere a acestor insecte.

Municipalitatea reiterează că doar în urma evaluării situației de către specialiști pot fi stabilite măsuri eficiente de intervenție și de competența căror autorități depinde combaterea insectelor respective”, a transmis primăria într-un comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *