CSI / Rusia

VIDEO. Momente de groază pentru pasageri, după ce ușa unui avion s-a deschis în zbor, în Rusia

Ușa cabinei unui avion militaro-civil Antonov (An-26), aparținând companiei Irkuțk Airlines, care decolase de pe aeroportul din Magan pe 9 ianuarie, s-a deschis brusc din motive necunoscute când aparatul de zbor, vechi de 43 de ani, a urcat la o altitudine de 9.000 de picioare (aproximativ 2,74 kilometri), provocând panică în rândul persoanelor din cabină, scrie Mirror. În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit.

Din imaginile live realizate de pasagerii din cabină se poate observa că, după ce ușa din spate a avionului s-a deschis, bagajele au fost aspirate.

Căpitanul a decis imediat să se întoarcă la Magan, 15 kilometri de Iakuțk, cel mai rece oraș din lume și capitala regiunii Iakuția, și să facă o aterizare de urgență.

Avionul militar transporta civili și materiale militare.

Pasagerii de la bord purtau haine groase pentru a rezista la vremea rece, -40 de grade în Siberia, astfel că nimeni nu a suferit de hipotermie din cauza accidentului.

Echipajul, însoțitorii de bord, șase persoane în total, și cei 25 de pasageri, care purtau centurile de siguranță, au scăpat nevătămați.

Antonov An-26, dezvoltat și fabricat de URSS, a fost lansat în anii 1970 și și-a încetat producția în 1986. Ca răspuns la acest accident aviatic, investigațiile preliminare au speculat că acesta a fost cauzat de instalarea de piese neaprobate, ceea ce a dus la defectarea blocării scării trenului de aterizare.

Autoritățile au anunțat că vor continua să investigheze accidentul aviatic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *