ActualitateExterne

VIDEO/ Moscova învinuie din nou Kievul. Putin: Mi-au raportat că Ucraina a schimbat iar condițiile de pace

Ucraina ar fi modificat anumite prevederi ale acordului de pace cu Rusia, susține Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a făcut declarațiile în cadrul conferinței susținute după întrevederea cu omologul său de la Minsk.

Președintele rus a reiterat că evenimentele de la Bucea reprezintă o provocare. Totodată, conform lui, citat de TASS, Kievul s-a deplasat de la înțelegerile la care au ajuns delegațiile Rusiei și Ucrainei în cadrul ultimei întrevederi, desfășurate la sfârșit de martie la Istanbul.

„Am ajuns la o anumită etapă a înțelegerii la Istanbul. Ea consta în garanții de securitate puternice pentru Ucraina, care nu se vor răspândi pe teritoriul Crimeei, Sevastopolului și Donbasului. Apoi, precum s-a văzut, am creat condiții pentru continuare procesului de negocieri, însă am întâmpinat provocarea de la Bucha, iar partea ucraineană s-a deplasat de la prevederile discutate la Istanbul. Acum garanțiile de securitate și regularea relațiilor care țin de Crimeea, Sevastopol și Donbas se discută aparte. Deci, o luăm iar de la capăt. Mi-au raportat aseară că Ucraina a schimbat iar condițiile păcii, nu le cunosc încă”, a spus Putin.

La sfârșit de martie, Kievul a propus, în cadrul negocierilor de la Istanbul, ciorna unui acord de pace. Documentul prevedea că Kievul își oferă neutralitatea, cu garanția mai multor state, inclusiv SUA, Marea Britanie și a celor din Uniunea Europeană, în schimbul încetării focului.

Inițial, părea că înțelegerea convine ambelor părți. Ulterior ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anunțat că administrația lui Zelenski ar fi aplicat modificări care nu sunt convenabile Kremlinului.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *