Actualitate

VIDEO/ ”Moştenirea” lăsată de ruşi. Cum se „strecoară” ucrainenii printre mine pe şoselele din apropierea Kievului

Retragerea rușilor de lângă Kiev este o consecință a rezistenței ucrainenilor, spune Volodimir Zelenski, într-un mesaj transmis în noaptea de miercuri spre joi.

Liderul de la Kiev susține că armata ucraineană este pregătită să apere la fel de bine și regiunea Donbas, asupra căreia a anunțat Rusia că se va concentra.

Rusia a început să repoziționeze aproximativ 20% din forțele dispuse în jurul capitalei ucrainene Kiev anunţă şi Pentagonul. Iar imaginile apărute pe reţelele de socializare susţin afirmaţia americanilor.

Pe o șosea aflată lângă Borodyanka, localitate aflată la nord-vest de Kiev (aproape de Irpin, recent recucerit de la ruși), au fost puse mine antitanc. Într-unul dintre clipurile video se poate vedea cum mașinile se strecoară printre mine, pentru a nu călca pe ele.

Rusia continuă bombardamentele în apropierea Kievului

În ciuda afirmaţiilor Rusiei că încetează luptele din apropierea Kievului, primarul din Irpin spune că orașul se confruntă cu bombardamente ”continue”.

Primarul Oleksandr Markusin a spus că miercuri orașul a fost lovit de rachete, mortiere și artileria rusă.

„Mulți oameni au murit din cauza minelor lor [rusești], a focului de artilerie”, a spus el.

De asemnea, Markusin a mai susținut că pe două străzi ale orașului, forțele ruse au împușcat femei și ”apoi au trecut cu tancurile peste ele”. Irpin, care se află la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de Kiev, a fost scena unor lupte intense în ultimele săptămâni.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *