Timpul Liber

(VIDEO) Motion Trio va cuceri publicul la Ethno Jazz Festival 2013

Acest trio de acordeoniști a fost înființat în anul 1996 de către Janusz Wojtarowicz – liderul și autorul celor mai multe compoziții. 

Ei sunt un fenomen pe piața muzicală europeană și mondială. Janusz Wojtarowicz, Paweł Baranek și Marcin Gałażyn sunt acordeoniști de clasă superioară. Folosind toate avantajele de acordeon din creațiile lor, ei explorează în continuu noile posibilități ale acestuia și schimbarea modului în care este perceput. Concertele lor sunt spectacole muzicale care conțin acțiune și dramă, cu tentă de melancolie și emoții puternice.

Motion Trio a obținut numeroase premii prestigioase, printre care: Grand Prix la al IV-a Concurs Internațional Krzysztof Penderecki, Grand Prix în cadrul concursului muzical polonez, Cel mai bun album al anului 2000, Cel mai bun debut al anului 2000, „Gus Viseur” în categoria ”Descoperire muzicală”, în 2011 distincția „Honoris Gratia” – merit special al orașului Cracovia.

Alături de Motion Trio, Janusz Wojtarowicz a patronat ateliere de creație în cadrul Academiei Regale de Muzică din Londra, în cadrul Universității din Chicago, de asemenea și la Conservatorul Național din Paris. Formația a editat 9 CD-uri.

Cei trei acordeoniști au susținut concerte pe cele mai prestigioase scene ale lumii, precum Carnegie Hall (New York), Konzerthaus (Viena), Barbican Centre (Londra), La Folle Journee (Nantes), Comédie-Française (Paris).

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *