CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Nebunie totală. Ideea unui general-parlamentar rus: „Sudul Ucrainei este pur și simplu ideal pentru utilizarea de arme nucleare tactice”

Un general rus în rezervă a sugerat lansarea unei bombe nucleare în sudul Ucrainei pentru a șterge orice câștiguri obținute de forțele Kievului în regiune.

General-locotenentul Andrei Guruliov, acum deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului Rusiei), spune că Robotîne, un sat recent eloberat de forțele ucrainene, ar fi „perfect” pentru utilizarea unei arme nucleare devastatoare.

Robotîne a fost eliberat luni, în cadrul unei contraofensive majore care se desfășoară împotriva forțelor lui Putin, în timp ce Ucraina dorește să ajungă la Marea Azov.

„S-au adunat (soldații ucraineni, n. red.) acolo într-un singur loc… este pur și simplu ideal pentru utilizare unor arme nucleare tactice”, a declarat alesul rus în cadrul emisiunii Soloviov Live, realizată de un renumit propagandist al regimului Putin.

Odată cu efectuarea unui atac nuclear în zona Robotîne, atunci când ar permite direcția vântului, Moscova ar închide „definitiv” ostilitățile pe frontul de sud, susține Andrei Guruliov.

„Chiar și cu forțele pe care le avem, suntem perfect capabili să înaintăm [apoi] cu mare succes și să eliberăm regiunea Zaporojie și poate chiar regiunea Dnipropetrovsk, amenințând astfel gruparea de forțe ce luptă în apropierea Donețkului cu încercuirea și dezorganizarea”, își continuă Guruliov speculațiile.

„Da, da! Iar lucrul principal este că asta ne-ar păstra viețile războinicilor noștri și ne-ar rezolva toate problemele”, intervine Vladimir Soloviov.

Andrei Guruliov, 55 de ani, a trecut în rezervă în ianuarie 2019, din calitate de comandant adjunct al Districtului Militar Sud. Este deputat din septembrie 2021, când a fost ales pe lista partidului Rusia Unită, care asigură baza electorală a regimului Putin. De la retragerea în armată și până la depunerea jurământului ca deputat a activat ca viceguvernator al ținutului Transbaikal.

O voce influentă pro-război, Guruliov se află de anul trecut pe listele de sancțiuni ale Statelor Unite și Regatului Unit.

Anterior, generalul rus în rezervă a cerut Rusiei să bombardeze Regatul Unit și statul american Texas.

În calitate de deputat, el a inițiat un demers privind reintroducerea termenului de „dușman al poporului” și a tribunalelor militare pe câmpul de luptă, ca pe vremea lui Stalin.

Evgheni Balițki, omul instalat de Kremlin la conducerea teritoriului ocupat de armata rusă în regiunea Zaporojie (sud-estul Ucrainei), susține că armata ucraineană nu controlează în totalitate localitatea Robotîne și nu a străpuns prima linie a apărării ruseşti în acest sector al frontului.

„Sponsorii occidentali (ai Ucrainei, n. red.) susţin în presă că prima linie (a apărării ruseşti pe frontul de sud, n. red.) a căzut şi alte lucruri de genul acesta. Prima linie nu a fost depăşită, iar cei care se află în aceste poziţii sau măcar aproape de ele ştiu asta”, a spus Baliţki la televiziunea publică rusă la mai bine de o săptămână de la apariția primelor informații în acest sens.

La 25 august, armata ucraineană a raportat că a avansat şi mai mult în interiorul liniilor de apărare ruse din zona Robotîne, localitate pe care a eliberat-o în totalitate, în pofida „activităţii constante a artileriei ruse”, a prezenţei în aer a numeroase drone inamice şi a focurilor trase de la distanţă foarte mică. Informația este confirmată și de bloggeri militari ruși, care se arată îngrijorați de succesele înregistrate de ucraineni în zonă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *