Spectacole

(VIDEO) NETNAKISUM, trei fete care vor da startul Festivalul Ethno Jazz 2013

Cele trei tinere care formează trupa compun un gen de muzică care pendulează între muzica populară nouă și cea a „lumii”, cu o varietate de influențe din clasică, pop, rock și jazz.

Trupa a fost fondată în anul 2004 de către vioriștii Hermann Härtel, Magdalena Zenz, violonista Marie-Theres Hartel și de violoncelistul Linde.
În scurt timp după lansarea lor au început să fie invitați la festivaluri internaționale în Germania și Bruxelles. În 2006, Hermann Härtel a părăsit trupa, iar Johanna Kugler l-a înlocuit. Netnakisum au susținut numeroase spectacole atât în Austria cât și în Irlanda, Germania, Italia, Elveția, Malta și Portugalia.

Albumul lor de debut a fost lansat în 2007, iar peste doi ani a urmat albumul „Nutville”. Ulterior plecării vioristei Kugler, în noiembrie 2010, Netnakisum au interpretat pentru prima dată melodia „Misterul de Alpenstube” pe o piesă de teatru, care a fost lansată în aprilie 2011 pe CD-uri și DVD-uri.
Au avut, de altfel, turnee în China, Statele Unite ale Americii, Algeria, Anglia, Slovacia, Italia, Elveția, Germania, Spania, Suedia și Irlanda. În 2012 Netnakisum a avut o colaborare cu trompetistul Matthias Schriefl.

„Indrăznețe, amuzante și extrem de incitante! Ce mai poți cere unor muzicieni extrem de talentați?! Asta e Netnakisum – sunt virtuoase, admirabile!”, spune Züricher Oberländer. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *