Externe

VIDEO/ Noi atacuri au loc asupra uzinei Azovstal

Noi atacuri au loc asupra uzinei Azovstal, joi 5 mai, deși Rusia a spus că a încetat focul pentru trei zile astfel încât să poată fi evacuați civilii care au rămas blocați în subsolurile oțelăriei.

Rusia a „încălcat” armistițiul de trei zile promis la oțelărie, unde s-au refugiat civilii și ultimii apărători ai orașului, a spus Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Batalionului Azov, într-un videoclip pe Telegram.

„Este a treia zi de când inamicul a intrat în fabrica Azovstal, unde luptele grele și sângeroase continuă.

Încă o dată, rușii au încălcat promisiunea de încetare a focului și nu au permis evacuarea civililor care continuă să se ascundă de bombardamente în subsolul uzinei”.

El a făcut apel la președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să aibă grijă de „soldații răniți care mor într-o agonie teribilă din cauza unui tratament necorespunzător”.

„Oferiți posibilitatea de a ridica cadavrele soldaților, astfel încât ucrainenii să își poată lua rămas bun de la eroii lor. Răspundeți corespunzător unei situații critice în care inamicul nu aderă la nicio normă etică”.

Un nou convoi al Națiunilor Unite se îndreaptă către siderurgia Azovstal din orașul ucrainean Mariupol pentru a încerca să evacueze civili, a declarat șeful serviciilor umanitare ONU, Martin Griffiths.

Martin Griffiths a declarat că speră ca acesta să ajungă la uzina Azovstal din Mariupol până vineri dimineață.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *