Externe

VIDEO. O cățelușă a născut sub ruinele unei clădiri din sudul Turciei. Mama și puii săi au fost loviți la o lună de la cutremur

Stăpânul cățelușei Sila, un doberman în vârstă de 2 ani și jumătate, a fost surprins să vadă nu unul, ci patru câini ieșind de sub ruinele unei clădiri din provincia Hatay din sudul Turciei, la aproape o lună de la cutremurele care au devastat regiunea, transmite Reuters.

Kadir Keyifli a declarat că a cerut ajutorul echipelor locale de salvare pentru a-și scoate câinele dintre dărâmături, dar nimeni nu a reușit să intre în locul unde patrupedul era prins.

Meyako, o echipă regională de salvare a animalelor, i-a sărit în ajutor luni. După ore întregi de muncă, au reușit să ajungă la subsolul în care era blocată Sila, și au văzut că nu numai că a supraviețuit aproape o lună, dar a și născut trei pui.

„Ce ai băut aici? Ce ai mâncat? Ai născut trei?”, întreabă un salvator într-o înregistrare video din momentul în care au ajuns la Sila.

Salvatorii au fost trecut printr-o deschidere îngustă printre dărâmături, apoi au făcut o gaură într-o ușă pentru a avea acces la camera din subsol, care părea să fi suferit puține pagube.

„Câinii mei vor ieși după o lună. Slavă Domnului”, exclamă Keyifli în videoclipul distribuit de Meyako.

Keyifli a spus că Sila a supraviețuit și a născut datorită unei pungi mari de mâncare pentru câini care a fost lăsată în subsol.

Sila și puii ei au fost duși în orașul Adana, aflat în apropiere, pentru tratament. Salvatorii au observat că mama părea slabă, dar în afară de asta mergea fără ajutor.

Bilanțul victimelor cutremurelor de luna trecută din Turcia și Siria se apropie de 52.000 de morți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *