Social

VIDEO. O deținută de la Rusca, reținută de oamenii legii în ziua în care a fost eliberată pentru o altă infracțiune gravă

O femeie de 59 de ani din raionul Dondușeni, condamnată în anul 2018 la șase ani și opt luni de închisoare pentru omor, a fost eliberată pe 23 februarie curent, după ce a fost amistiată. Aceasta nu s-a bucurat prea mult de libertate, fiind reținută de oamenii legii în aceeași zi, fiind suspectată de comiterea unei infracțiuni grave în toamna anului 2015, scrie Ziarul Național.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției și ofițerii Secției Investigații Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Dondușeni au descoperit o infracțiune gravă după opt ani de la săvârșire.

Infracțiunea ar fi avut aceiași protagoniști – femeia și un tânăr de 31 de ani, omorât într-un final de către aceasta.

Deși a fost încarcerată pentru omorul produs în luna septembrie 2015, oamenii legii au reluat urmărirea penală, suspendată anterior până la identificarea bănuitului, care viza înjunghierea în piept a bărbatului de 31 de ani cu câteva zile de a fi omorât de către inculpată.

„S-a stabilit că persoana suspectă și anume femeia condamnată în anul 2018 pentru omor, cu scopul de a se răzbuna, a agresat fizic un bărbat de 31 de ani cu un cuțit, aceștia fiind cunoscuți. În urma faptei infracționale, victima s-a ales cu o plagă în regiunea cutiei toracice, infracțiune calificată ca vătămări corporale grave periculoase pentru viaţă și sănătate. Apoi, în noaptea spre 28 septembrie 2015, în urma unui conflict reluat, cu același cuțit i-a provocat repetat victimei o plagă în regiunea gâtului, care a generat decesul acestuia. Pentru comiterea omorului din noaptea spre 28 septembrie 2015, femeia bănuită a fost condamnată cu ispășirea pedepsei în Penitenciarul nr. 7 Rusca”, explică Poliția.

În prezent, femeia este cercetată penal pentru infracțiunea gravă comisă anterior și i-a fost aplicată măsura preventivă de control judiciar.

Suspecta riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *