Internațional

VIDEO. O fană a familiei regale britanice confundată cu o protestatară şi reţinută de poliţie cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea

Fană a familiei regale britanice confundată cu o protestatară şi reţinută de poliţie cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea.

O fană a familiei regale britanice confundată cu o protestatară şi reţinută de poliţie cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea a vorbit despre calvarul prin care a trecut, notează BBC.com.

Alice Chambers a fost încătuşată şi reţinută timp de 13 ore după ce poliţia i-a arestat pe protestatarii ”Just Stop Oil” lângă care se întâmpla să stea pe bulevardul The Mall.

Arhitecta a povestit pentru BBC Newsnight că a fost încătuşată, i s-au luat amprentele şi a fost interogată într-o secţie de poliţie, informează Agerpres.

Ce a pățit tânăra

Tânăra de 36 de ani – care a povestit pentru prima dată ce i s-a întâmplat ziarului “i” – a declarat că a petrecut ore întregi în cătuşe în spatele unei dube de poliţie, în pofida încercărilor sale repetate de a le explica poliţiştilor situaţia.

“Stăteam acolo şi aşteptam să înceapă încoronarea. Apoi mi-am dat seama că poliţia a năvălit şi a încătuşat o grămadă de oameni”, a povestit Chambers.

“Am încercat să spun tot ce am putut pentru a le explica că nu făceam parte din acel grup [de protestatari], dar nu am putut spune nimic care să facă vreo diferenţă”.

“Le-am dat datele mele de contact. Le-am arătat actele de identitate şi nimic nu părea să se poată spune care să facă într-adevăr vreo diferenţă”, a explicat ea.

Descriind modul în care poliţiştii au interogat-o în cele din urmă după o jumătate de zi de detenţie, Chambers a declarat: “M-au întrebat: ‘Ce făceai pe Mall?’ Le-am explicat totul şi se uitau unul la altul şocaţi.”

“A fost atât de şocant şi foarte emoţional. Nu este ceva la care să te aştepţi vreodată, să te afli într-o celulă de închisoare pentru o perioadă de timp”, a adăugat femeia.

Chambers, care este originară din Australia, dar locuieşte în Londra, a fost în cele din urmă eliberată, însă a ratat în întregime festivităţile de încoronare.

Ea a acuzat Poliţia metropolitană (Metropolitan Police) că pasează vina asupra altcuiva după ce aceasta a răspuns că poliţistul care a arestat-o a fost chemat la Londra de la poliţia din Lincolnshire. Femeia a depus o plângere oficială.

“Poliţistul care a efectuat arestarea a fost de la poliţia din Lincolnshire şi, prin urmare, plângerea a fost transmisă forţelor relevante pentru a investiga”, a declarat un purtător de cuvânt al Metropolitan Police.

Poliţia britanică şi-a exprimat regretul după arestarea liderului grupării antimonarhiste Republic şi a altor cinci persoane la încoronarea regelui Charles al III-lea, în urma criticilor privind o reacţie prea brutală a forţelor de securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *