Externe

VIDEO. O femeie elegantă și de doi bărbați la costum au jefuit bijuteria Piaget din centrul Parisului în mijlocul zilei: ”Au plecat apoi pe jos ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”

Doi bărbați în costum și o femeie într-o rochie elegantă au jefuit magazinul Bulgari, o bijuterie de prestigiu din inima modei în Paris, plecând cu bunuri estimate la peste 10 milioane de euro, spun rapoartele.

Trio-ul, purtând o armă automată echipată cu amortizor, a vizat magazinul Piaget la ora prânzului din cocheta Rue de la Paix, la o aruncătură de băţ de Opera din cartierul central al oraşului.

Personalul a fost forțat să se culce la pământ, a declarat o sursă din poliție pentru site-ul Le Parisien.

Un martor i-a filmat apoi pe bărbați plecând pe jos pe celebra stradă pariziană ”ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Procurorii cred că bijuterii de lux în valoare de 10-15 milioane de euro au fost luate în timp ce cei trei au jefuit vitrinele magazinelor. Nimeni nu a fost rănit.

Unitatea specială de poliție BRB din Franța care vizează jafurile armate și spargerile a preluat ancheta, una dintre numeroasele investigații importante privind bandele organizate și luarea de ostatici la Paris.

Cu doar trei luni în urmă, un alt magazin de bijuterii ultra-luxos a fost atacat la 100 de metri pe aceeași stradă. Magazinul Bulgari de pe Place Vendôme a fost atacat într-o sâmbătă după-amiază, din nou în plină zi, de trei tâlhari înarmați care au fugit cu două motociclete.

Atât Rue de la Paix, cât și Place Vendôme sunt renumite pentru magazinele lor de bijuterii de lux. Dar spre deosebire de raidul din magazinul Bulgari, banda care a jefuit magazinul Piaget era îmbrăcată elegant.

Rapoartele franceze vorbesc despre doi bărbați în costume gri și o femeie purtând o rochie verde și pantaloni negri.

Sandrine Marcot, de la sindicatul de bijuterii și ceasuri din Franța, a declarat pentru televiziunea franceză că numărul raidurilor este îngrijorător: „De la sfârșitul pandemiei de Covid-19, în ultimii doi ani, numărul de jafuri și spargeri a crescut”.

Astfel, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, portarul naționalei Italiei și a formației Paris St-Germain, Gianluigi Donnarumma, și partenera sa au fost legați în apartamentul lor din Paris, în timp ce atacatorii lor plecau cu bijuterii, ceasuri și alte bunuri de lux.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *