Ultima oră

(VIDEO) O moldoveancă a fost RĂPITĂ de rebelii sirieni suspectată că ar avea legături cu HEZBOLLAH

O dovadă în acest sens este și un video postat pe YouTube încă la 9 august curent. Imaginile video au fost distribuite de către mass-media din Belarus câteva zile mai târziu, scrie point.md.

Așadar, în imagini apar femeile înconjurate de oameni cu fețele acoperite și cu automate. Ele se prezintă drept cetățeancă a Belarusului, Svetlana Markimovici, și cetățeancă a Republicii Moldova, Carina Colța.

Cele două declară că au fost trimise în Siria de un lider al Hezbollah, Mohammed Yazbek, cu legitimații false de jurnaliste. Scopul lor a fost de a acumula informații referitor la armata siriană.

Svaboda.org informează că fratele moldovencei ar fi confirmat că sora lui într-adevăr a plecat la muncă, la 25 iulie curent, și a fost răpită. El a spus că sora lui l-a telefonat și l-a anunțat despre asta, dar că el nu s-a adresat organelor de drept.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din RM (MAEIE) s-a autosesizat pe marginea acestui caz şi la acest moment se întreprind acţiunile necesare de verificare a informaţiei respective şi de confirmare a identităţii persoanei capturate. „Dacă se confirmă informaţia, ministerul, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Turcia, va interveni pe lângă autorităţile din Siria pentru a asigura securitatea cetăţeanului moldovean şi eliberarea neîntârziată a acestuia”, arată comunicatul MAEIE.

Timpul.md via point.md (V.P.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *