CSI / RusiaExterneUcraina

VIDEO. O porțiune de drum de la intersecția frontierelor Ucrainei cu Rusia și Belarus a fost aruncată în aer

O înregistrare video arată momentul în care o porțiune de drum din apropierea monumentului celor Trei Surori de la granița dintre Rusia, Belarus și Ucraina a fost aruncată în aer, scrie BBC. De asemenea, imaginile au fost distribuite pe canalele Telegram pro-ruse.

Informația a fost confirmată de reprezentantul Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, Andrii Demcenko. Într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda, acesta a precizat că drumul Cernihiv-Briansk a fost aruncat în aer cu o zi înainte, pe 30 mai, la prânz. Potrivit acestuia, explozia a fost provocată de ruși.

„După cum vedeți, au început să arunce în aer drumurile dinspre Kiev, probabil temându-se că Ucraina va lansa o ofensivă împotriva centrului regional. Dar Ucraina nu este un agresor. După cum am menționat deja, statul nostru se află exclusiv în defensivă și nu avem nevoie de Briansk”, a declarat reprezentantul serviciului de frontieră ucrainean.

Monumentul „Trei surori” a fost inaugurat în 1975 la granița dintre regiunile Briansk, Gomel și Cernihiv pentru a comemora prietenia celor trei popoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *