CSI / Rusia

(VIDEO) O rachetă ucraineană scăpată de sub control a creat panică în Marea Neagră. Kievul neagă presupusa lansare

(UPDATE 14.15) Ministerul ucrainean al Apărării a infirmat presupusa lansare ratată a unei rachete de tipul Osa-M în cadrul manevrelor navale Sea Breeze 2014 din Marea Neagră, subliniind că informația difuzată în ajun de mass-media ruse (dar și de unele ucrainene) ar fi una falsă, potrivit agențiilor de presă Interfax-Ukraina și Ukrinform, care citează un comunicat al ministerului postat pe Facebook.

‘Această informație poate fi privită doar ca o provocare și o dezinformare specială, între altele de proastă calitate și născocită în grabă’, susțin oficialii de la Ministerul Apărării de la Kiev, indicând ca sursă primară a acestei informații canalul de televiziune ‘Zvezda’ al armatei ruse.

(Știre inițială) Militarii au filmat momentul în care a fost lansat proiectilului de pe un vas de luptă. Racheta a căzut în apă imediat după lansare, după care a ieşit la suprafaţă şi s-a îndreptat spre navă, după care a intrat din nou în mare şi nu a mai ieşit.

Potrivit presei, momentul a fost filmat de către marinarii ucraineni pentru a arăta cât de proastă este tehnica lor militară.

Menționăm că, Ucraina participă la o serie de manevre militare comune în Marea Neagră împreună cu nave NATO din mai multe ţări, printre care România şi Statele Unite.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *