CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Ocupanții ruși au atacat cu rachete Iskander mai multe blocuri și case din regiunile Zaporojie și Dnepropetrovsk ale Ucrainei: Două persoane au murit, iar trei au fost rănite

În noaptea de 17-18 octombrie armata rusă a lansat rachete spre regiunea Zaporojie. Una dintre ele a lovit o clădire cu cinci etaje în care oamenii dormeau, a declarat șeful departamentului de poliție, Yuri Malașko.

Două persoane au murit, trei au fost rănite, alte trei sunt considerate dispărute și sunt căutate sub dărâmături.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat la actul terorist al rușilor, pe pagina sa de Facebook.

„Racheta teroriștilor, au distrus oraș, infrastructură, clădire rezidențială – clădiri obișnuite cu cinci etaje. 8 apartamente au fost distruse. Sunt răniți și uciși. Ar putea fi oameni sub dărâmături. Operațiunile de urgență și salvare sunt în desfășurare. Condoleanțe tuturor celor care au murit din cauza terorii rusești.

Statul malefic continuă tacticile de război cu civilii, teroarea sa. Le mulțumesc tuturor celor care rămân indiferenți și ne ajută să trecem peste asta. Să facem totul pentru a ne asigura că statul terorist poartă responsabilitatea corectă. Teroarea rusă trebuie să piardă”, a adăugat el.

Miercuri dimineața, ocupanții rușii, au lovit și regiunea Dnepropetrovsk. În mass-media au apărut informații că inamicul a lansat rachete Iskander. Chiar înainte de semnalul raidului aerian, locuitorii Niprului au auzit sunetele exploziilor.

Șeful Departamentului Regional de Poliție Dnepropetrovsk, Serghei Lysak, a confirmat informațiile conform cărora o persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite. Cel puțin 6 case particulare au fost avariate.

Tragedia a avut loc în raionul Nipru din regiune. Teribila veste a fost confirmată de primarul Niprului, Boris Filatov. Presa locală scrie că loviturile au avut loc pe malul stâng al Niprului într-una dintre așezările cele mai apropiate de oraș.

Biroul Președintelui Ucrainei informează că o femeie de 31 de ani a fost ucisă.

De asemenea, rușii continuă să folosească activ avioane militare pentru a ataca locuitorii din regiunea Herson. Trei avioane ale Forțelor Aerospațiale Ruse au aruncat două bombe asupra a trei așezări. Drept urmare, un bărbat de 63 de ani a murit în Novoberislav.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *