Război

VIDEO. Oftatul lung a propagandiștilor ruși: „Avansăm cu trei centimetri pe zi”

Situația dificilă a rușilor de pe frontul ucrainean îi face pe propagandiștii ruși să ofteze la televiziunea de stat. Prezentatoarea TV Olga Skabeeva întreabă, în emisiunea ei de la postul Rossiya-1, un corespondent militar cât de mult avansează forțele ruse în Ucraina, dar răspunsul a fost greu de suportat, transmite Hotnews.

„În ceea ce privește centrele populate, există unele pe care să le putem lua în viitorul apropiat? Sau în acest moment ne măsurăm succesul doar în metri și kilometri, avansând foarte încet?”, întreabă Olga Skabeeva pe jurnalistul militar Dmitri Steshin.

Replica acestuia vine ca o „lovitură”:

„Ca să citez un prieten, un lunetist, care pentru multe luni a fost în Mariinka, care e lângă Donețk, Avdiivka, Pisky, „Avansăm cu trei centimetri pe zi”, aceasta este fraza. Nu comentez”. În acest moment, Olga Skabeeva trage adânc aer în piept, oftează, și spune dezolată: „Ok, mulțumesc mult”.

Rușii își apără pozițiile cu „dinți de dragon”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat luni că regiunea Donețk din est a rămas „epicentrul” luptei în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, sute de ruși fiind uciși în fiecare zi.

„Regiunea Donețk rămâne epicentrul celei mai mari nebunii a ocupanților”, a spus președintele Zelenski în discursul său video de noapte. „Sunt uciși cu sutele în fiecare zi. Pământul din fața pozițiilor ucrainene este plin de cadavre ale ocupanților”.

Orașele Bahmut și Avdiivka sunt punctele centrale ale celor mai grele lupte din regiunea Donețk.

Rusia a început să construiască structuri din beton cunoscute sub numele de ”dinți de dragon” în jurul orașului ocupat Mariupol din sudul Ucrainei, în încercarea de a încetini avansul forțelor ucrainene.

Instalarea „dinților de dragon” este cel mai recent indiciu al eforturilor semnificative pe care le fac trupele ruse pentru a pregăti o apărare cât mai puternică în spatele liniei frontului actual, ca să împiedice un avans rapid al forțelor ucrainene.

Totodată, o înregistrare filmată din dronă a surprins focurile de artilerie ale armatei ucrainene în timpul bătăliei pentru localitatea Pavlivka, arătând cum un grup de pușcași marini ruși încearcă să se adăpostească într-o casă înainte de a fi loviți de un proiectil.

Noua înregistrare video sunt surprinși militari ai Brigăzii 155 de Pușcași Marini care a fost decimată în timpul luptelor de aici. Militarii acestei unități de elită au trimis o scrisoare guvernatorului regiunii în care ea își are baza, cerând o anchetă independentă asupra motivelor pentru care au fost trimiși într-o bătălie pe care o descriu ca fiind „de neînțeles”.

O altă înregistrare video apărută în urmă cu o zi pe rețelele de socializare a surprins un alt moment al acestei bătălii desfășurate în sud-vestul regiunii Donețk, arătând cum o coloană blindată a rușilor a fost lovită de ucraineni cu tiruri de artilerie și lansatoare antitanc, unele dintre vehiculele de luptă ale armatei ruse trecând și peste mine în confuzia luptei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *