CSI / Rusia

VIDEO/ Parada grandioasă din Piața Roșie s-a sfârșit. Vremea i-a dat bătăi de cap lui Putin, aviația nu a putut zbura

Luni, 9 mai, începe o nouă săptămână în care sunetul bombardamentelor ruseşti răsună în Ucraina. Cu ocazia „Zilei Victoriei”, Vladimir Putin a organizat o paradă grandioasă în Piaţa Roşie din Moscova, iar forţele occidentale sunt în alertă maximă. Ar putea fi ziua care va schimba decisiv cursul confruntărilor militare care au început pe 24 februarie – data declanşării invaziei ruse. Între timp liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski susţine că „Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial” şi anunţă că 60 de civili a fost ucişi în atacul armatei adverse asupra şcolii din satul Bilohorivka, regiunea Lugansk.

Defilarea militară cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria sovietică împotriva Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial, prezidată de preşedintele rus Vladimir Putin, a început luni în Piaţa Roşie din Moscova, în plină campanie militară rusă în Ucraina.

La eveniment nu a participat niciun lider străin.

La cea mai importantă sărbătoare a anului în Rusia, a participat în schimb unităţi care au luat parte la invazia rusă în Ucraina, declanşată la 24 februarie.

În unele orașe din Rusia, soldați au defilat pe străzi având litera Z pe mânecă, potrivit imaginilor prezentate de televiziuni.

Analiștii militari spun că forţele occidentale sunt în alertă maximă, întrucât Rusia ar putea lansa atacuri tot mai dese și mai puternice pe frontul din Ucraina. Rusia va pierde, pentru că răul pierde întotdeauna, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul difuzat duminică noapte. Separat, liderul de la Kiev a declarat luni că, în ziua victoriei asupra nazismului, „luptăm pentru o nouă victorie. Drumul până la ea este dificil, dar nu avem nicio îndoială că vom câştiga”.

11:58 Patru rachete au lovit luni orașul Odesa din sudul Ucrainei, port la Marea Neagră, scrie BBC.

Armata ucraineană afirmă că rachetele au fost lansate din Crimeea și avertizează că există probabilitatea ridicată ca atacurile în regiune să continue, cerându-le oamenilor să rămînă vigilenți.

Paradă militară la Moscova. Vremea nu a ţinut cu Putin. Aviaţia nu a putut să zboare

Parada militară organizată la Moscova cu ocazia a 77 de ani de la victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în Al doilea Război Mondial, prezidată de preşedintele rus Vladimir Putin, a început luni în Piaţa Roşie din Moscova, pe fondul intensificării atacurilor forţelor ruse asupra Ucrainei.

Aviaţia nu a putut defila din cauza condiţiilor meteo.

Componenta aviatică a paradei militare din 9 mai din Piaţa Roşie de la Moscova nu va avea loc din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat luni dimineaţa purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează TASS.

„Componenta aviatică nu va avea loc din cauza vremii”, a spus Peskov. Oaspeţii invitaţi la tribună au primit „cadouri simbolice”, printre care un mic tanc T-90MC realizat la scară 1:35 de producătorul rus de tehnică militară „Zvezda”, câte un pled în culori de camuflaj şi şepci roşii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *