Actualitate

VIDEO/ PAS a refuzat să aloce bani pentru rezolvarea problemelor din Orhei. Tauber către Alaiba: Le-ați spus vrute și nevrute orheienilor

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, și-a exprimat nemulțumirea că în bugetul de stat pentru 2022 nu sunt prevăzute investiții capitale, atât de necesare pentru locuitorii satelor și orașelor din țara noastră. 

„Pentru municipiul și raionul Orhei, în care, apropo, actualul președinte al Comisiei economie (n. r. Dumitru Alaiba) le-au spus vrute și nevrute orheienilor, în campania electorală, propunem acordarea a 50 de milioane de lei pentru reparația capitală a două poduri peste râul Răut și lunca râului Răut”, a spus Marina Tauber.

Pentru Reparația capitală a Complexului fostei conduceri a Zemstvei județene, unde va fi deschisă o filială a unei universități de prestigiu din România, de talie internațională, precum și a parcului aferent, au fost solicitate 80 de milioane de lei. Alte 12 milioane de lei au fost solicitate pentru construcția și reamenajarea căminelor studențești. De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR” a cerut 30 de milioane de lei pentru construcția complexului raional sportiv în orașul Orhei.

„Mai solicităm alocarea din buget a 20 de milioane de lei pentru lucrări de reparație capitală a instituției publice de educație timpurie nr. 2 „Albinuța”. Alte 60 de milioane de lei sunt necesare pentru lucrări de reparație capitală a pieței regionale”, a menționat Marina Tauber în plenul legislativului.

10 milioane de lei au mai fost solicitate pentru efectuarea lucrărilor de reparație a blocului spitalului raional Orhei, realizat în cadrul programului transfrontalier „Legături de speranță pentru sănătate și îngrijire între Republica Moldova și România”. Deputații Partidului „ȘOR” au elaborat amendamente și pentru câteva sate din raionul Orhei.

3,8 milioane de lei au cerut pentru comuna Crihana, în vederea construcției complexului regional sportiv. De precizat că proiectul respectiv este cofinanțat de către Agenția de cooperare internațională pentru dezvoltare ROAID cu suma de 38 mii euro, iar Consiliul Raional Orhei va aloca în acest sens 2 milioane de lei. 

De asemenea, pentru Primăria satului Susleni, fracțiunea a cerut alocarea din bugetul de stat a nouă milioane de lei, pentru reparația capitală a Centrului de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități. În favoarea amendamentelor care vizează municipiul și raionul Orhei au votat doar 23 de deputați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *