Social

VIDEO. Patru membri ai organizației criminale „Machena” – reținuți de PCCOCS: Au răpit și au amenințat cu moartea un bărbat

Patru membri ai organizației criminale „Machena”, care au pus în aplicare planul răpirii unui bărbat pe care l-au amenințat cu moartea, au fost reținuți de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații și de procurorii PCCOCS.

Potrivit Poliției, cazul a avut loc la Rezina, în decembrie 2022. Inițial, aceștia l-au bruscat și l-au agresat fizic pe bărbatul de 36 de ani, pe care l-au obligat, prin aplicarea violenței fizice și prin amenințarea cu o armă de foc automată, să urce cu ei în automobil. Acolo, aceștia l-au amenințat cu vătămarea gravă a sănătății și cu moartea, timp de două ore – atât în timpul călătoriei spre Chișinău, cât și în parcarea la care au sosit, scrie Jurnal.md.

Motivul acestora ține de răzbunarea pentru declarațiile depuse de victimă împotriva hoțului în lege „Machena”, care a fost condamnat la 19 ani închisoare, în dosarul penal în care bărbatul a fost și el victimă a șantajului condamnatului. Până de curând, bărbatul victimă a fost și el deținut, într-o altă instituție, astfel încât bănuiții au profitat de punerea acestuia în libertate, pentru ca să implementeze actul de răzbunare.

Acesta însă a evadat din automobil și a sesizat autoritățile de drept. Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 41 de ani, au fost reținuți marți, urmare a perchezițiilor efectuate.

Procurorii PCCOCS urmează să le prezinte învinuirea și să solicite aplicarea arestului preventiv în privința acestora, pentru un termen de 30 de zile, în vederea continuării obiective a investigațiilor, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *