Social

VIDEO. Patru membri ai unei grupări criminale – reținuți ca urmare a unei capturi de droguri de circa 650 de mii de lei

Oamenii legii au ridcat o captură de trei kilograme de droguri de tip marijuana, estimată pe piața neagră la circa 650 de mii de lei, iar grupul criminal, implicat în comercializarea substanței interzise, a fost destructurat.

Marfa, precum și dispozitive de comunicare, pliculețe autosigilante, mijloace financiare, cartele bancare pentru desfășurarea activității infracționale – toate au fost ridicate în urma perchezițiilor la domiciliile membrilor grupării. Aceștia sunt din Chișinău și au vârste cuprinse între 21 și 28 de ani, transmite Deschide.md.

Ulterior, indivizii au fost reținuți la începutul lunii februarie, în momentul în care livrau drogurile comandate de clienți în ascunzișurile despre care urmau să-i anunțe.

Schema de „activitate” a grupării criminale a fost creată în anul 2022. Membrii primeau comenzile prin aplicații de comunicare criptată, după ce cei doi au creat în cadrul acesteia un magazin online și au închiriat în Chișinău un apartament pentru desfășurarea activității infracționale. 

Pe parcursul anului 2022, grupul infracțional a pus în circulație peste 10 kg de marijuana de calitate superioară, precizează oamenii legii.

Ulterior reținerii acestora, la solicitarea procurorilor PCCOCS, în privința a doi învinuiți cu rol de administrare a activității magazinului a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile.

Alții doi, cei cu rol de curier, își recunosc vinovăția și sunt cercetați în libertate.

Investigațiile continuă, în vederea identificării altor persoane implicare în această schemă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *