Social

VIDEO. Patru persoane, dintre care doi minori, au ajuns pe mâna poliției pentru păstrarea și realizarea drogurilor de tip „hașiș”

Patru persoane cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, originari din municipiul, au ajuns pe mâna oamenilor legii pentru păstrarea şi realizarea drogurilor de tip „hașiș”, prin intermediul aplicației „Telegram”, transmite Realitatea.md.

Astfel, potrivit informațiilor, activitatea ilegală a acestora a fost documentată de polițiști pe parcursul a doua luni, perioadă în care au fost acumulate probe concludente ce demonstrează vinovăția acestora.

„Polițiștii au stabilit faptul că drogurile de diferite tipuri erau vândute prin intermediul aplicaţiei „Telegram” consumatorilor finali şi diferitor intermediari prin metoda tranzacţiilor și reţelelor de plăţi electronice. Banii erau transferați în continuare pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci pe teritoriul Republicii Moldova, de pe care se extrăgeau mijloacele băneşti dobândite în urma comercializării drogurilor”.

La 24 februarie polițiștii și procurorii au descins în forţă într-un apartament din Capitală, închiriat pentru ambalarea drogurilor în cantități mai mici. De asemenea, au fost reținuți și doi dintre suspecți.

„În timpul percheziției la figuranți, polițiștii au ridicat zeci de  pachete cu substanțe narcotice (hașiș), pregătite pentru plasarea lor în ascunzișuri cu scopul realizării ulterioare prin intermediul magazinului administrat în aplicația „Telegram””.

La o zi, oamenii legii au ridicat de la domiciliul altor doi suspecți alte pachețele cu substanțe narcotice (hașiș), semințe de canabis și un telefon mobil de pe care ar fi fost administrat magazinul virtual din aplicația Telegram.

„Unul dintre bănuiți a fost documentat pentru săvârșirea infracțiunilor analogice, fiind condamnat la data de 12 ianuarie 2023 de către Judecătoria Chișinău sediul Buiucani, la pedeapsă definitivă în formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 6 luni, fiind aplicată în privința acestuia arest preventiv”.

Valoarea drogurilor ridicate pe piața tenebră constituie 150.000 de lei. Ulterior, drogurile au fost ridicate și expediate la CTJ-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Doi dintre suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, iar minorii sunt cercetați în libertate. 

Conform legislației în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *