Social

VIDEO. Patru persoane, printre care funcționari publici – reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

Patru persoane, printre care funcționari publici cu statut special, au fost reținute, miercuri, 1 februarie, în dosarul de contrabandă cu peste 120.000 țigări, pe cursa Chișinău-Londra, în data de 11 decembrie 2022.

Persoanele au fost reținute de Dpartamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) cu suportul Poliției de Frontieră, transmite Știri.md.

Bănuiții au vârste cuprinse între 26 – 41 de ani, dintre care doi sunt organizatori ai schemei de contrabandă, iar alții doi sunt funcționari cu statut special la Poliția de Frontieră și la Serviciul Vamal. Reținerea acestora a urmat perchezițiilor domiciliare și în automobile, desfășurate la Chișinău.

Urmează ca după audierea bănuiților și cercetarea probelor ridicate în cadrul perchezițiilor, procurorii PCCOCS să decidă asupra necesității aplicării arestului preventiv, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *