Spre UEUcraina

VIDEO. Pe fondul invaziei ruse, președintele Ucrainei insistă asupra planurilor de aderare a ţării sale la UE

Pe fondul invaziei ruse asupra Ucrainei care durează deja de aproape un an, preşedintele Volodimir Zelenski insistă asupra planurilor de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană (UE), informează miercuri Dpa și Agerpres.

Kievul aşteaptă ”veşti” de la summitul UE-Ucraina ce se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat liderul de la Kiev în mesajul său video, marţi seara.

”Aşteptăm decizii din partea partenerilor noştri din UE, (veşti) care să corespundă progreselor noastre. Progrese care în mod evident există – şi chiar în pofida războiului la scară mare”, a declarat el.

Preşedintele Ucrainei a mai reiterat că s-a lucrat mult la reforme la Kiev.

Vă amintim că Rusia a declanşat pe 24 februarie 2022 o invazie în Ucraina în ceea ce ea numeşte ”operaţiune militară specială” cu scopul declarat al ”demilitarizării” şi ”denazificării” țării vecine, dar Kievul şi Occidentul o consideră drept agresiune neprovocată şi nejustificată.

Războiul a întărit şi mai mult dorinţa multor ucraineni ca ţara lor să adere la UE cât mai repede posibil.

Menționăm că Ucraina este din luna iunie candidată la aderare la UE. Însă, acordarea statutului de membru al Uniunii Europene este legat de îndeplinirea mai multor condiţii, printre care o mai fermă combatere a corupţiei.

În mod obişnuit, procesul de aderare la UE durează mai mulţi ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *