Actualitate

VIDEO pentru cei tari de fire. Un nou accident grav a avut loc la INTERSECȚIA BLESTEMATĂ din centrul Chișinăului

De această dată victime nu au fost, dar autoturismele au fost practic distruse.

Cauzele producerii accidentului deocamdată nu se cunosc. Impactul a fost atât de puternic încât a proiectat cele două autovehicule la câțiva metri distanță unul față de altul.

Iată câteva detalii despre accidentul în care a avut loc ieri 1 martie, ora 21:25 la intersectia străzilor Ștefan cel Mare cu Serghei Lazo:

În video se observa cum mașina Toyota Corolla intră în centrul intersecției pe semnalul verde al semaforului, cedezează trecerea unui autovehicol, se aprinde semnallul verde la semaforul pentru pietoni pe str. Ștefan cel Mare fapt ce îi oferă siguranța de a continua deplasarea la stînga pe str Serghei Lazo.

În al 2-lea video se observă diferența de timp la semnalul roșu al semaforului în ambele direcții.

Sergiu Croitor, șoferul autoturismului care a fost tamponat, spune că i se pare foarte ciudat că atunci când trebuie să aplice amenzi pentru încălcări în trafic, camerele de supraveghere a Centrului de Monitorizare sunt funcționale, iar atunci când se întâmplă accidente rutiere, acestea nu lucrează. „Cazul meu a fost unul fericit, pentru că n-am avut de suferit și poate fi ușor investigat datorită camerei de bord pe care o posed, dar acum câteva zile, în aceeași intersecție, un troleibuz s-a ciocnit cu un taximetru și o femeia a decedat. Într-o asemenea intersecție periculoasă, camerele ar trebui să funcționeze non-stop, lucrul dat îl demonstrează și faptul că în curând acolo vor fi operate mai multe modificări de circulație. Ca urmare s-a stabilit de a conecta semafoarele în regim de lucru pe parcursul a 24 de ore. Totodată, la intersecția inspectată a fost modificat ciclul semaforic al culorii roșii, plus 4 secunde pe perimetru, toată intersecția fiind în culoare roșie timp de 4 secunde în toate direcțiile, ceea ce înseamnă că deplasarea fără oprire este interzisă. O altă modificare care urmează să fie implementată este dotarea cu segmente suplimentare obiectivul de semafoare de la intersecția bd. Ștefan cel Mare cu str. Serghei Lazo, pentru oferirea conducătorilor auto a posibilității de a vira spre stânga. Toate aceste lucruri demonstrează că în intersecția sus-menționată existau mai multe probleme, iar nefuncționalitatea camerelor video este o altă scăpare gravă”, a declarat bărbatul.

Oamenii legi analizează toate circumstanțele producerii accidentului și urmează să stabiliască cine se face vinovat. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *