Social

VIDEO. Percheziții la Hâncești și Chișinău, după defrișarea ilegală a peste 1400 de arbori

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) și cei ai Direcției generale urmărire penală (DGUP), din cadrul Poliției, investighează un dosar de defrișare ilegală a peste 1400 de arbori din Hâncești, cu un prejudiciu de peste 680 mii de lei.

Astfel, potrivit PCCOCS, pe dosar au fost autorizate 13 percheziții, la Hâncești și Chișinău, inclusiv la o fabrică de paleți din raionul Hâncești.

Astfel, oamenii legii au depistat cantitățile de lemn fără acte de proveniență și au ridicat pentru cercetare documente contabile, registre neoficiale despre banii primiți și lemnul aflat în gestiune la întreprinderea de silvicultură din Hâncești.

De asemenea, au fost depistate și zeci de copii ale actelor de identitate a persoanelor presupus interpuse, prin intermediul cărora au fost decontat/comercializat lemnul, precum și procuri de la primărie pentru eliberarea/vânzarea lemnului către alte persoane. 

Oamenii legii informează că continuă investigațiile pentru stabilirea altor aspecte ale faptelor cercetate și dispunerea unei soluții legale pe caz, timp în care părțile beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *