Social

VIDEO. Percheziții la o fabrică clandestină din Comrat: Peste 800.000 de țigări ridicate

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, au ridicat peste 800.000 de țigări și pachete pentru ambalarea a 13 milioane de țigări la Comrat. De asemenea, au fost reținuți doi membri ai grupului infracțional responsabil de producerea clandestină a țigărilor și de contrabandă.

Perchezițiile au avut loc la Chișinău și în sudul republicii – la fabrica clandestină de producere a țigărilor și la domiciliile celor doi reținuți. În fabrică, au fost depistate șase linii de producere a țigărilor care asigurau întreg procesul de producere (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producere, ambalare și aplicare a timbrului de acciz falsificat). Pe lângă cele peste 800.000 de țigări marcate cu timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, oamenii legii au ridicat și 44.000 de timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, pachete noi (material tipografic) pentru ambalarea a 13 milioane de țigări, circa 8 tone de tutun brut pentru producere, între 2-3 tone de tutun fermentat pregătit pentru producere în vrac, matrice pentru producerea țigărilor și altor consumabile (clei, aditivi, ambalaje, cutii și pachete de țigări etc), transmite Jurnal.md.

Potrivit PCCOCS, țigările urmau să fie transportate spre Ucraina, prin contrabandă. Ulterior perchezițiilor, responsabilul implicat în gestionarea procesului de producere și unul din organizatorii schemei ilicite au fost reținuți. La solicitarea procurorilor PCCOCS, cei doi, cu vârste de 40 și 49 de ani, au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de 30 zile.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor membri care ar fi implicați în acest gen de activitate ilicită, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *