Social

VIDEO. Percheziții la Orhei. Captură de peste 1 kg de hașiș, ridicată de oamenii legii

Polițiștii din Orhei au destructurat o grupare infracțională specializată în comercializarea drogurilor.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, împreună cu încă 3 femei cu vârstele cuprinse între 30 și 42 de ani din Orhei, membri ai unei grupări criminale, sunt cercetați penal pentru circulația ilegală a drogurilor.

Pe parcursul a trei luni, polițiștii din Orhei, cu suportul Procuraturii și Judecătoriei Orhei, au autorizat și desfășurat mai multe măsuri speciale de investigație, în cadrul cărora s-a stabilit că fiecare dintre suspecți avea rolul său pentru prepararea, păstrarea, prelucrarea, distribuirea și înstrăinarea ilegală a drogurilor.

Astfel, la 10 octombrie curent, polițiștii din Orhei cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au descins concomitent cu 8 percheziții pe adresele suspecților.

La una dintre adrese a fost reținut în flagrant delict însuși dealerul care furniza și distribuia droguri în cantități mari membrilor rețelei de traficanți, iar aceștia la rândul lor, urmau să le realizeze consumatorilor finali, în cantități mai mici.

Ulterior, în rezultatul perchezițiilor efectuate, au fost depistate mijloace bănești în sumă de 32 550 de lei și 270 de euro, presupuși a fi proveniți din activitatea criminală desfășurată, peste 1 kg de hașiș, carduri bancare emise atât în țară cât și de peste hotare, telefoane mobile, carduri de memorie, pliculețe de tip ZIP-Lock în care se păstrau semințe de marijuana, un cântar electronic la scară mică, un aparat de vidat și 2 arme pneumatice păstrate ilegal, etc. 

De asemenea, în una din odăile unei gospodării a fost descoperit un „mini-laborator” improvizat, special amenajat și dotat cu iluminare, precum şi un dispozitiv de măsurare atât a temperaturii cât și a umidității aerului, îngrășăminte minerale și produse chimice folosite pentru crearea condițiilor favorabile și  ghiveciuri în care erau crescute și bine îngrijite plante de marijuana.

Acțiunile polițiștilor din Orhei s-au soldat cu reținerea pentru 72 de ore a trei persoane.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la 7 ani.

Toate obiectele și substanțele depistate au fost transmise pentru expertiză la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri speciale de investigație în vederea identificării altor membri implicați în traficul ilicit de droguri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *