Social

VIDEO. Percheziții matinale la Vulcănești. Sunt vizați foști membri ai unei formațiuni paramilitare

Procurorii din Găgăuzia anunță că au efectuat, în mai multe locații din orașul Vulcănești, percheziții autorizate în cadrul unei cauze penale, în care sunt vizați foști membri ai unei formațiuni paramilitare existente în partea de Sud a Republicii Moldova, în perioada anilor 1992-1993, transmite Realitatea.md.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, efectuate de către angajații Direcției investigații Sud a INI, în comun și sub conducerea Procuraturii UTA Găgăuzia, Oficiul Vulcănești, la data de 25 ianuarie au fost depistate mai multe arme și muniții deținute ilegal.

„Au fost ridicate două arme cu țeavă lisă; un pistol de model „Perfecte”; trei încărcătoare pentru pistol „Macarov”, două încărcătoare pentru mitralieră „Kalașnicov”; peste 1 400 de cartușe; cutii cu praf pentru încărcarea cartușelor; o baionetă; cutii cu alice; cutii cu capsule pentru cartușe; aparat pentru încărcarea cartușelor și alte mecanisme”.

Responsabilii spun că la moment, sunt efectuate acțiuni de urmărire penale în scopul stabilirii circumstanțelor în care armele și munițiile menționate au fost dobândite, inclusiv acțiuni procesuale de stabilire a scopului păstrării acestora, precum și persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Urmare a bunurilor ridicate, Procuratura UTA Găgăuzia a pornit urmărirea penală, pe faptul păstrării ilegale a armelor și munițiilor, de către mai multe persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *