Social

VIDEO. Permisele de conducere și diplomele ar putea fi recunoscute în Marea Britanie

Responsabilii din Republica Moldova și Marea Britanie discută despre conversiunea permiselor de conducere, titlurilor științifice, diplomelor și certificatelor.

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a discutat subiectul cu ministrul pentru Europa al Regatului Unit, Leo Docherty, care s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Relitatea.md.

Pe lângă recunoașterea reciprocă a actelor, ei au vorbit și despre măsurile de protecție socială care ar putea fi implementate în beneficiul moldovenilor care lucrează  în Regatul Unit.

„Am discutat și anumite măsuri care ar îmbunătăți condițiile în care locuiesc cetățenii noștri din Marea Britanie. Am discutat interesul nostru pentru a progresa în direcția unor acorduri privind conversiunea reciprocă a permiselor de conducere, recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice”, a declarat Popescu după întrevedere.

De asemenea, Popescu și Docherty au mai vorbit despre securitate regională, liberalizarea roamingului și facilitarea exportului produselor agricole moldovenești în Regatul Unit. „Am convenit că vom face mai multe pentru a promova legături comerciale mai puternice dintre țările noastre, profitând de acordul semnat în 2020”, a punctat la rândul său oficialul britanic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *