Externe

VIDEO. Peste 60 de polițiști au fost răniți la protestele pro-palestiniene din Berlin 

Șaizeci și cinci de ofițeri de poliție au fost răniți la protestele din Berlin, care au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, împotriva bombardamentelor Israelului asupra Fâșiei Gaza, au anunțat joi, 19 octombrie, autoritățile, în timp ce manifestanții au sfidat interdicțiile privind astfel de adunări, scrie The Guardian și G4media.ro.

Polițiștii au fost „răniți de pietre, lichid inflamabil și acte de rezistență” în timpul arestărilor, a precizat poliția berlineză pe platforma de socializare X, fostul Twitter.

O purtătoare de cuvânt a poliției a precizat că 174 de persoane au fost arestate, dintre care 65 vor fi anchetate.

Adunarea începuse miercuri târziu în Neukoelln, un cartier cu o importantă comunitate arabă.

Cotidianul Bild a precizat că pe Telegram a fost lansat un apel către „bărbați” pentru a „transforma Neukoelln în Gaza. Ardeți totul”.

În timp ce poliția le ordona protestatarilor să se disperseze, „coșuri de gunoi și obstacole au fost puse pe străzi” și „pietre și articole pirotehnice au fost aruncate” spre ei, determinând poliția să răspundă cu tunuri cu apă, au declarat autoritățile.

De când Israelul a început bombardamentele neîncetate asupra Gazei, ca răspuns la atacul mortal al Hamas din 7 octombrie, proteste pro-palestiniene au izbucnit în marile orașe germane, în ciuda interdicțiilor generalizate.

Numărul incidentelor antisemite a crescut, de asemenea, cu o sinagogă din Berlin lovită de cocktailuri Molotov miercuri dimineață.

Cancelarul german Olaf Scholz a îndemnat joi autoritățile să prevină manifestațiile care ar putea degenera în incitare antisemită.

Reuniunile în care „se strigă sloganuri antisemite, în care se glorifică moartea altor ființe umane” trebuie să fie interzise, a declarat Scholz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *