Social

VIDEO. Ploile de miercuri au făcut prăpăd în nordul țării. O furtună a lăsat fără acoperișuri mai multe locuințe din raionul Glodeni

Copaci doborâți, drumuri spălate de puhoaie și case descoperite. Acestea sunt consecințele unei ploi, dar și a vântului puternic înregistrat în unele localități din nordul țării. După mai multe săptămâni de arșiță și caniculă ieri s-au înregistrat și ploi cu grindină, transmite TVN.md.

Furtuna care s-a abătut asupra satului Ciuciulea a distrus acoperișurile mai multor locuințe.

Un locuitor din satul Ciuciulea, Constantin Leancă, spune că vântul puternic i-a cauzat pierderi cărora nu le poate face față, din cauza venitului mic al familie.

De asemenea, locuitorii din sat spun că vântul puternic care s-a înregistrat seara zilei de marți a smuls tot ce era în cale.

„A început un vânt strașnic, da nu așa, nu se vedea nimic și cu ploaie, și un vârticuș, ne-a luat împrejur, împrejur, eu nu reușeam să intru în casă, am închis ușile, m-am speriat așa de tare. S-a auzit bubuituri, tunete, s-ar oalele, ardezia de pe case, copacii”.

„Da a fost pe neprins de veste, a venit o furtună și zbura totul în aer. Deodată am văzut în aer cum zbura totul și la vecin a zburat foile de ardezie, a descoperit bucătăria”.

Ploaia de miercuri, 30 august, a spălat mai multe drumuri din localitate. Oamenii au săpat șanțuri ca puhoaiele să nu le intre în grădini și beciuri.

Primarul satului Ciuciulea, Ilie Calistru, spune că s-a format de dimineață o comisie, unde au inspectat toate locuințele distruse.

„Doar în câteva minute, în vreo 5 minute, a fost o furtună foarte puternică în satul Ciuciulea. Au parvenit mai multe sunete la telefonul meu, adresările cetățenilor că o fi luat foile de ardezie de pe case și anexele caselor. Astăzi am inițiat comisia Situații Excepționale, am invitat și membrii comisiei raionale”, a declarat Ilie Calistru, primarul satului Ciuciulea, Glodeni, pentru sursa citată.

Totodată, ploaia puternică de miercuri a dat bătăi de cap și locuitorilor din municipiul Bălți. Unele străzi din oraș au fost inundate, provocând dificultăți atât șoferilor, cât și pietonilor.

„Fără comentarii singuri vedeți ce se întâmplă. Iată mi-am umplut încălțămintea de apă. De fiecare dată e așa, dar ce să faci, este vreo altă ieșire?”.

Potrivit Serviciului Hodrometeorologic de Stat, astăzi în nordul țării va fi cer noros, dar fără precipitații. Umiditatea aerului va depăși 70%. Maximile vor ajunge la 27 de grade celsius.

Vă amintim că miercuri, 30 august, meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe tot parcursul zilei.

Astfel, în intervalul 11:00-22:00 se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat în jumatatea de nord averse puternice (15-20 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *