Actualitate

VIDEO. Poliția a publicat interceptările activiștilor ȘOR și momentul vandalizării casei Procurorului General

Poliția a venit cu detalii despre perchezițiile de astăzi, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă. Oamenii legii susțin că au descins în casele mai multor activiști din municipiul Chișinău, precum și raioanele Cimișlia și Anenii Noi. 

Oamenii legii susțin că au ridicat înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, peste 2 mii de prezervative care au fost folosite la acțiunile de protest pentru a arunca în structurile de forță, aflate la menținerea ordinii publice, precum și telefoane mobile cu informație pertinentă. Probele urmează a fi examinate și coroborate cu cele existente în cadrul dosarului penal, transmite Realitatea.md.

Persoanele au fost escortate pentru audieri și pentru atribuirea statutului procesual de către procurorii PCCOCS. Un bărbat din persoanele identificate a fost judecat pentru furturi în proporții deosebit de mari. Acesta a fost azi reținut pentru 72 de ore, după ce a fost implicat și în acțiuni huliganice în cadrul unei acțiuni recente de protest.

În urma măsurilor de investigații au fost identificate persoane din raionul Anenii Noi, la care au fost depistate obiecte folosite în acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă. Printre persoane vizate, a fost identificat unul din liderii unui grup de sportivi de performanță, din raionul Cimișlia, care aveau ca sarcină să opună rezistență violentă oamenilor legii abilitați să asigure desfășurarea pașnică a protestului. Au fost identificate și persoane de sex feminin din municipiul Chișinău, care aveau rolul de recrutare a persoanelor care urmau să participe violent la proteste, precum și să opună rezistență oamenilor legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *