Social

VIDEO. Poliția de Frontieră, mai dotată! Instituția a primit drone în valoare de 7 milioane de lei

Poliția de Frontieră a primit un lot de drone în valoare de peste șapte milioane de lei. Aparatele de zbor fără pilot vor ajuta angajații instituției să-și crească capacitatea de intervenție, dar și să ofere mai multă siguranță cetățenilor, scrie Nordnews.

„Aceste aparate de zbor fără pilot au misiunea să vă ajute să îndepliniți misiunile la cel mai înalt nivel, să creștem capacitatea de intervenție și să oferim siguranță cetățeanului de rând. Obiectivul guvernului este de a crea acea centură de securitate prin Poliția de Frontieră și dumneavoastră sunteți cei din prima linie care executați nemijlocit aceste atribuții”, a declarat Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne.

„Până în prezent, toate dronele primite au fost achiziționate în cadrul proiectelor de asistență. Anul acesta, cu sprijinul Guvernului și al Ministerului de Interne am reușit să facem încă un pas spre consolidarea capacității unităților la nivel tactic și nivel regional prin alocarea sumei de peste 7 milioane lei pentru achiziționarea unui lot de aparate de zbor fără pilot la bord, a menționat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

IGPF a precizat că pe fundalul indicatorilor în creștere înregistrați la frontiera de stat o dată cu războiul din Ucraina, diversificarea și modernizarea metodelor de supraveghere a frontierei era indispensabilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *