Social

VIDEO. Premierul Dorin Recean a ajuns la București. Oficialul de la Chișinău a fost întâmpinat la Palatul Victoria de prim-ministrul Nicolae Ciucă

În această dimineață, prim-ministrul Dorin Recean a ajuns la București, iar cu câteva minute în urmă a fost întâmpinat cu onoruri militare la Palatul Victoria de omologul său român, Nicolae Ciucă.

Agenda premierului în capitala României este concentrată pe trei priorități: aprofundarea relației apropiate moldo-române, cu accent pe recuperarea economică a republicii noastre, dezvoltarea cooperării în domeniul energetic, dar și discutarea unor importante proiecte de infrastructură, transmite Ziarul Național.

La ora 12:15, prim-miniștrii Dorin Recean și Nicolae Ciucă vor susține declarații de presă.

De asemenea, premierul Recean va avea întrevederi la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, iar la Palatul Parlamentului, vor fi organizate întrevederi bilaterale cu Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a României.

Programul va mai cuprinde o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală, Principele Radu, precum și discuții cu membrii Camerei de comerț și industrie româno-germane.

În cadrul vizitei la București, premierul este însoțit de vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Totodată, delegația noastră va participa la evenimentul festiv al ambasadei Republicii Moldova la București, organizat cu ocazia Zilei Mărțișorului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *