Ucraina

VIDEO. Premierul Estoniei a ajuns la Kiev. Zelenski: „Mă bucur să-i urez bun venit în Ucraina premierului Estoniei, Kaja Kallas”

Prim-ministra Estoniei, Kaja Kallas, întreprinde o vizită de lucru în Ucraina. Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, oficiala a ajuns la Kiev luni, 24 aprilie.

„Mă bucur să-i urez bun venit în Ucraina premierului Estoniei, Kaja Kallas. Îi mulțumesc primului ministru și întregului popor estonian pentru sprijinul sincer și, cel mai important, oportun, în scopul apărării noastre”, a scris președintele Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Liderul de la Kiev și oficiala de la Tallinn au discutat despre cele mai stringente probleme cu care se confruntă Ucraina în acest moment, în primul rând, cele ce țin de capacitățile din prima linie, potrivit Realitatea.md.

„Este important ca toți partenerii noștri să fie acum cât se poate de hotărâți și rapizi în furnizarea ajutorului promis, în special a armelor, astfel încât să putem grăbi cât mai mult sfârșitul acestui război – să ne eliberăm pământul și să restabilim respectarea drepturilor internaționale”, a mai adăugat președintele ucrainean.

Liderul de la Kiev a mai menționat pe pagina sa, că, pe cap de locuitor, Estonia se numără printre țările care au oferit cea mai mare asistență militară pentru Ucraina.

Menționăm că vinerea trecută, miniștrii Apărării din Ucraina și Estonia au semnat un memorandum privind cooperarea dintre departamentele lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *