Război

VIDEO. Presa ucraineană: Explozii puternice în peninsula Crimeea, ocupată de ruși

În zorii zilei de joi, 17 noiembrie, mai multe explozii au fost auzite în oraşul Djankoi, din nordul peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean ocupat şi anexat ilegal de Rusia în 2014, informează agenţia locală Ukrinform, care a adăugat că în zonă se vedeau ridicându-se coloane de fum, transmite EFE.

Ukrinform a citat drept surse locuitori care au înregistrat cu telefoanele mobile şi au publicat imaginile pe reţelele sociale.

De asemenea, agenția de presă ucraineană a publicat fotografii în care se poate vedea o coloană de fum în acest oraş administrat de ruşi şi a relatat că, în dimineaţa zilei de joi, sistemele de apărare antiaeriană au fost activate.

Abstract smoke on white background,Bomb smoke background,Smoke caused by explosions

Pe reţelele sociale se sugerează un posibil atac asupra aerodromului militar situat la periferia oraşului, mai scrie Ukrinform.

”Apărarea antiaeriană rusă este probabil activă în Djankoi”, potrivit unor mesaje postate pe reţelele sociale, dar această informaţie nu a putut fi confirmată din surse independente, potrivit EFE.

”Conform surselor noastre, un atac a avut drept obiectiv un aerodrom militar rus în Djankoi” şi cetăţenii au avut probleme cu furnizarea energiei electrice, relatează sursele citate.

Guvernul ucrainean a informat în urmă cu câteva zile că o parte din unităţile militare ruse care s-au retras din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, s-au îndreptat către Crimeea pentru a apăra acest teritoriu.

EFE aminteşte că nu este pentru prima dată când se produc incidente în peninsula Crimeea, de unde Rusia controlează traficul în Marea Neagră, iar la 16 august, mai multe explozii au avariat un depozit de muniţii de lângă Djankoi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *