Actualitate

VIDEO/ Președinta Maia Sandu a ajuns în România și a fost întâmpinată de președintele român, Klaus Iohannis

Vineri, 29 iulie, șefa statului, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului statului român, Klaus Iohannis. Această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi șefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la UE, anunță administrația prezidențială de la București, potrivit Zdg.md.

Astfel, ptrivit Președinției Republicii Moldova, în cadrul vizitei, Maia Sandu va avea discuții bilaterale cu președintele Klaus Iohannis, precum și convorbiri cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, și cu vicepreședinta Senatului, Alina Gorghiu. 

Această vizită are loc pe fondul intensificării substanțiale a dialogului și a cooperării bilaterale atât la cel mai înalt nivel, cât și în plan guvernamental și parlamentar, în spiritul comunității de limbă, cultură și istorie împărtășite de România și Republica Moldova, precum și al Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


comentarii

    1. Panaramele rusnace Nae.
      Crapa inima in ei ca nu se duce sa stea in genunchi la Moscova ca Porkon.
      Fatuca asta a facut ptr Moldova de zece ori mai mult decat toti presedintii din ultimii 30 de ani.

    2. Da băi Nicolae. Cele mai bune relații: noi vă dăm tot ce cereți și voi spuneți că nu-i prost cine cere e prost cine dă. Despre limba română, neamul românesc, unire, respect reciproc și alte chestii de astea perimate nu are rost să vorghim. La maldavan dă-i cât mai mult di pomanî cî apoi are di ci sî ti înjuri strașnic, dacî sî poati pi rusăști. La ticăloșia de care dați dovadă nu cred că meritați nici 1% din ceea ce primiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.