Social

VIDEO. Președinta organizației teritoriale din Edineț a partidului politic „Șor”, declarat neconstituțional, depistată în stare de ebrietate avansată la volan. Ce pedeapsă riscă

Președinta organizației teritoriale din Edineț a fostului partid „Șor”, Svetlana Panciuc, a fost depistată în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit autorităților, pe caz a fost deschis un dosar și aceasta riscă sa fie privată de dreptul de a conduce, scrie Ziarul de Gardă.

Conform surselor ZdG, în noaptea spre 4 septembrie, în jurul orelor 01:00, pe Str. M Ciubotari 1 din municipiul Edineț, a fost stopat un automobil marca Volkswagen. La volanul mașinii se afla Panciuc Svetlana, informația a fost confirmată de șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco.

„(…) Reprezentanta unui fost partid politic a fost depistată la volan în stare de ebrietate avansată, cu gradul de 0,65 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, a declarat șefa secției comunicare din cadrul IGP.

Sursele ZdG susțin că Svetlana Panciuc „a refuzat categoric” recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Automobilul președintei a fost dus la parcarea specială pentru autovehicule evacuate.

Din imaginile video trimise la adresa redacției, Svetlana Panciuc era însoțită de o femeie. O parte din dialogul celor două cu oamenii legii:

Svetlana Panciuc: În baza cărui fapt trebuie să trec acest test?

Polițistul: Avem suspiciuni că ați fi servit alcool.

Femeia neidentificată: Ce suspiciuni? De la faptul că am cumpărat hot-dog la Lukoil? Eu nu înțeleg.

Svetlana Panciuc: Păi ce suspiciuni? Sunt curioasă, pe ce sunt bazate aceste suspiciuni?

Polițistul: Se simte miros de alcool în timpul discuției.

Svetlana Panciuc: De unde?

Polițistul: De la dumneavoastră.

Potrivit legii, prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge de la 0,5 g/l şi mai mult sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l şi mai mult. 

De asemenea, Codul penal prevede că conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante şi/sau de alte substanţe cu efecte similar se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

ZdG a contactat-o pe Svetlana Panciuc, dar acesta a refuzat să răspundă la întrebări, invocând că „nu înțelege nimic”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *