Social

VIDEO. Președinta PE, mesaj către cetățenii R. Moldova, înainte de summit: „Nu avem nicio îndoială, viitorul nostru este împreună! Moldova nu este singură”

Președinta Parlamentului European (PE), Roberta Metsola, s-a adresat cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova înainte de Summitul Comunității Politice Europene, ce va avea loc în țara noastră pe 1 iunie. 

De asemenea, Metsola a reiterat din nou că țara noastră nu este singură.

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Este alături și de conducerea țării și de cetățeni. Moldovenii se pot mândri de curajul lor, ținând cont de intimidarea Rusiei. Susținem alegerea pro-europeană. Ei se pot mândri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova, un prieten adevărat, un aliat. Nu avem nicio îndoială, viitorul nostru este împreună! Moldova nu este singură”, a declarat președinta PE.

Vă amintim că pe 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, țara noastră va găzdui, pentru prima dată, aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene. 

Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *