CSI / RusiaInternațional

VIDEO. Președintele Chinei a aterizat la Moscova

Președintele Chinei, Xi Jinping a aterizat la Moscova pentru o vizită de trei zile în cadrul căreia se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, potrivit presei de stat rusă TASS, citată de CNN.

Menționăm că este pentru prima dată când Jinping își vizitează vecinul și aliatul apropiat de când Rusia a lansat invazia neprovocată și la scară largă a Ucrainei.

Putin va discuta subiectul păcii din Ucraina cu Xi Jinping în timpul vizitei sale, a anunțat luni, 20 martie, Kremlinul.

„Într-un fel sau altul, subiectele care sunt atinse în planul [de pace al Beijingului], desigur, vor fi inevitabil atinse în timpul schimbului de opinii despre Ucraina [între Putin și Xi]”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Bineînțeles, explicații exhaustive vor fi date de președintele Putin, astfel încât președintele [chinez] Xi Jinping să poată obține o viziune de primă mână asupra situației actuale din partea Rusiei”, a adăugat acesta.

Putin și Xi sunt așteptați să aibă o întâlnire „informală, dar foarte importantă” luni după-amiază, ora Moscovei, potrivit lui Peskov.

„Șefii de stat vor ridica cele mai presante probleme la discreția lor”, a mai adăugat acesta.

Xi este așteptat să se întâlnească cu Putin după ora locală 16:30, potrivit surselor citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *