Politică

VIDEO. Președintele CUB cere ca toți absolvenții instituțiilor de învățământ din Rusia să fie eliminați din instituțiile de stat

În cadrul unui briefing de presă, președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) , Igor Munteanu, cere ca toți absolvenții instituțiilor de învățământ din Rusia să fie eliminați din instituțiile de stat.

„Cerem Guvernului Republicii Moldova să inițieze un proces activ de eliminare din structurile sale decizionale a persoanelor cu studii în școlile de spionaje rusești, atât în structurile poliției de frontieră, SIS, Ministerul Apărării, cât și Ministerul de Externe”, a mai declarat Igor Munteanu.

De asemenea, el a declarat că „cerem noului Guvern să recunoască public ingerința Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova”.

„Ce așteptări avem față de noul Guvern? În primul rând este o noutate bună că mai mulți șefi de stat manifestă înțelegere și solidaritate față de cetățenii Republicii Moldova în lumina anunțatei tentative a unei lovituri de stat. Dacă pericolul invocat este real, iar sursa acestuia rezultă în amenințările care s-au făcut din parte unor oficiali ruși, în contextul agresiunii militari contra Ucrainei, suntem îndreptățiți să cerem autorităților Republicii Moldova abandonarea parteneriatului strategic cu Rusia, renunțarea la povara acestui parteneriat fals, care nu poate fi decât toxic. Cerem noului Guvern să recunoască public ingerința Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova prin menținerea trupelor sale pe teritoriul Republicii Moldova împotriva voinței suverane a statului, fără acordul statului gazdă și în condițiile în care statul rus sponsorizează regimul separatist de la Tiraspol”.

Totodată, CUB a solicitat Ministerului de Externe să aducă la cunoștința MAE rus, obligația de a reduce numărul angajaților Ambasadei Rusiei la Chișinău limitând acțiunile sale consulare și reducând nivelul de reprezentare diplomatică, potrivit Realitatea.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Popescu si Bolea primii care trebuiesc maturati din guvern , ambii scoliti in Moscova, Popescu care s-a manifestat cu ” razboiul civil ” inca in guvernul Sandu, si Bolea, care insista la pastrarea calitatii de membru CSI a Moldovei , ambii sunt evident pro-rusi

  2. Uăi dapăi cum sî dăm noi afarî asemenea „oamini buni” uăi??? Păi cum mai controleazî maskva ci sî întîmplî în gubernii???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *