Externe

VIDEO. Președintele Ucrainei: „Sentimentul de unitate, de autenticitate, de viaţă însăşi pe care îl avem contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia”

Unitatea Ucrainei contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski, relatează duminică Reuters și Agerpres.

”Sentimentul de unitate, de autenticitate, de viaţă însăşi pe care îl avem contrastează puternic cu teama care predomină în Rusia”, a spus Zelenski în mesajul său video transmis sâmbătă noaptea cu ocazia intrării în Noul An.

”Ruşii se tem. Puteţi simţi asta. Şi se tem pe bună dreptate, pentru că vor pierde. Drone, rachete, nimic altceva nu îi va ajuta, pentru că noi rămânem uniţi. Ei sunt uniţi doar de teamă”, a adăugat liderul de la Kiev.

Consilierul său Mihailo Podoliak a afirmat că valul de atacuri cu drone contra unor oraşe din Ucraina în noaptea de Anul Nou arată că ”Rusia nu mai are vreun obiectiv militar”.

De asemnea, consilierul principal al președenției ucrainene a scris pe pagina sa de Twitter că Rusia şi-a schimbat strategia după 10 luni de când a lansat războiul împotriva Ucrainei.

”Rusia nu mai are vreun obiectiv militar. Ea încearcă să omoare cât mai mulţi civili şi să distrugă cât mai multe obiective civile posibil. Război de dragul de a ucide”, a adăugat Mihailo Podoliak.

Vă amintim că în ultimele ore din anul 2022, Rusia a lansat atacuri cu drone împotriva mai multor oraşe ucrainene. Potrivit conducerii armatei ucrainene, toate dronele de producţie iraniană Shahed au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele. Multe dintre aceste drone au vizat capitala Kiev şi oraşul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi pentru protejarea populaţiei rusofone din Ucraina. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *