CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Președintele Ucrainei spune că linia frontului nu s-a schimbat: Sunt lupte crâncene la Bahmut, Liman şi Avdiivka. Rușii folosesc grenadele cu gaze lacrimogene

Acuzele confuze venite de la Moscova sunt doar o altă dovadă a eficienţei noastre – a Ucrainei, a Statelor Unite şi a întregii lumi libere, a declarrat marţi seara, 21 februarie, preşedintele Volodimir Zelenski, în singura sa referire la discursul lui Putin, care a anunţat continuarea ostilităţilor din Ucraina. În schimb, liderul de la Kiev a subliniat că în ciuda atacurilor crâncene din partea ocupanţilor ruși, pe mai multe direcţii din sud şi est, linia frontului nu s-a schimbat, luptătorii ucraineni continuând să opună rezistenţă în aşteptarea armamentului occidental, mai performant, promis, relatează News.ro.

„Am început ziua de astăzi cu o reuniune extinsă şi detaliată a Consiliului de Securitate Naţională, inclusiv cu rapoarte de pe linia frontului de la comandanţii noştri din cele mai fierbinţi zone. Comandantul-şef Valeri Zalujnîi a raportat despre situaţia generală de pe linia frontului şi despre atacurile inamice cu rachete asupra poziţiilor noastre. Bineînţeles, rapoartele privind regiunile Doneţk şi Luhansk sunt deosebit de dure. Facem tot ce putem pentru a descuraja atacurile inamicului acolo – atacuri intense constante, pe care Rusia nu le opreşte, chiar dacă suferă pierderi uriaşe”, a declarat liderul de la Kievîn mesajul în care prezintă populaţiei bilanţul activităţii zilnice.

Generalul Sirski a raportat despre direcţiile Bahmut şi Lîman, unde sunt „lupte crâncene, bătălii de principiu. Facem totul pentru a-i sprijini pe băieţii noştri”, a arătat Zelenski.

Generalul Tarnavski a raportat despre luptele din Avdiivka şi din alte zone. „Ocupanţii folosesc întreaga gamă de arme împotriva băieţilor noştri, inclusiv grenadele cu gaze lacrimogene”, a menţionat preşedintele.

„Dar este foarte important că, în ciuda tuturor presiunilor asupra forţelor noastre, linia frontului nu s-a schimbat. Le sunt recunoscător tuturor soldaţilor noştri, tuturor soldaţilor şi sergenţilor, ofiţerilor şi generalilor care apără zonele respective de pe linia frontului” a menționat Volodimir Zelenski.

Rapoartele altor comandanţi districtuali arată că situaţia „nu s-a schimbat semnificativ”, a precizat Zelenski, potrivit sursei citate.

De asemenea, el a mai spus că premierul Denis Şmîhal a prezentat situaţia din sectorul energetic, iar veştile sunt bune. „Este realizarea tuturor inginerilor noştri energeticieni, a reparatorilor, a autorităţilor centrale şi locale care au îndeplinit sarcinile relevante. Satisfacem nevoile energetice ale oamenilor şi întreprinderilor în cea mai mare parte a Ucrainei”, a anunţat liderul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *