Externe

VIDEO. Președintele Ucrainei susține un discurs în Parlamentul European

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski susține un discurs în Parlamentul European (PE) și va participa în calitate de invitat la reuniunea extraordinară a Consiliului European (CE) care se desfășoară 9-10 februarie, la Bruxelles.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, l-au salutat joi, 9 februarie, pe președintele Volodimir Zelenski la sosirea sa la Bruxelles, transmite Dpa.

„Bine ați venit acasă, bine ați venit la UE”, a scris Charles Michel pe pagina sa de Twitter.

„Bine ați venit la Bruxelles. Vom susține Ucraina în fiecare pas al parcursului ei către Uniune”, a scris și Ursula von der Leyen, șefa CE.

Agerpres
Sursa: Agerpres

Menționăm că miercuri, Volodimir Zelenski a fost la Londra, unde a obținut din partea Marii Britanii promisiunea pregătirii piloților militari ucraineni pentru folosirea unor avioane de luptă occidentale.

Miercuri seara, liderul de la Kiev a fost la Paris unde s-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron și cancelarul german, Olaf Scholz, unde a primit asigurări din partea președinților Franței și Germaniei de sprijin militar și umanitar.

De asemenea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut armament greu și avioane „cât mai curând posibil”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *