CSI / RusiaExterneRăzboi

VIDEO. Președintele Zelenski susține că Rusia încearcă să ”epuizeze” Ucraina printr-o campanie de atacuri cu drone iraniene

Rusia intenţionează să ducă o campanie prelungită de atacuri cu drone iraniene pentru a ”epuiza” Ucraina, a declarat luni, 2 ianuarie, preşedintele Volodimir Zelenski, în mesajul său din fiecare seară, relatează Reuters și Agerpres.

”Avem informaţii că Rusia are în plan un atac prelungit cu drone (iraniene) Shahed. Mizează probabil pe epuizare. Pe epuizarea poporului nostru, a apărării noastre antiaeriene, a energiei noastre”, a spus președintele ucrainean.

Ucraina, a continuat el, trebuie ”să acţioneze şi să facă tot posibilul pentru ca teroriştii să nu-şi atingă scopul, pentru că toate celelalte (obiective ale Rusiei în Ucraina n.red) au eşuat”.

După explozia de pe podul Crimeii, Rusia a început în luna octombrie o serie de atacuri cu rachete şi drone asupra infrastructurilor critice ucrainene, pentru a încerca astfel să aducă Kievul la masa negocierilor şi a diminua potenţialul de luptă al Ucrainei în războiul declanşat în luna februarie prin agresiunea rusă.

Vă amintim că Rusia a efectuat săptămâna trecută al zecelea atac de acest fel, iar în ultimele trei zile a lansat raiduri succesive în care a folosit preponderent drone iraniene Shahed. Kievul susţine că a doborât aproape toate aceste drone, dar atacurile au fost totuşi urmate de noi pene de curent.

Pe de altă parte, chiar dacă aceste drone sunt doborâte şi nu-şi ating ţinta, lansarea lor în număr mare riscă să epuizeze resursele apărării antiaeriene a Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *