Social

VIDEO. Primarul unei localități din raionul Drochia, prins în stare de ebrietate avansată la volan

Joi seara, în jurul orei 22:00, polițiștii de patrulare au stopat la ieșirea din satul Pervomaiscoe, raionul Drochia, un automobil de marca Mitsubishi care se deplasa neuniform, relatează Poliția Republicii Moldova.

Astfel, în urma verificărilor a fost identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se afla în stare vădită de ebrietate şi de la care se simțea un miros puternic de alcool.

La solicitarea poliţiştilor de a fi testat alcoolscopic, conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât şi prelevarea probelor biologice în vederea determinării concentraţiei de alcool.

Ulterior, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru  refuzul, împotrivirea sau eschivarea de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Conform legislației în vigoare persoana se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

S-a stabilit că bărbatul deține o funcție de conducere, mai exact cea de primar într-o localitate din raionul Drochia.

Inspectoratul General al Poliției vine repetat cu apel către șoferi să respecte regulile de circulație și să nu conducă în stare de ebrietate, pentru a nu pune în pericol propria viață, dar și a celor din jur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *